Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πως να βελτιώσεις την μπαταρία του iphone

Αν είσαι από αυτούς που παραπονιούνται για τη διάρκεια της μπαταρίας του iphone, δες μερικούς τρόπους για να βελτιώσεις την αυτονομία του αγαπημένου σου iphone...


Εκτός από το να κουβαλάς επιπλέον φορτιστή (power station) ή ειδική θήκη με ενσωματωμένη μπαταρία, μπορείς να κάνεις μερικές ρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την αυτονομία της μπαταρίας της συσκευής σου.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να ανοιγοκλέινεις τη συσκευή σου για να δείς την ώρα ή αν έχεις μήνυμα. Το άνοιγμα-κλείσιμο του φωτισμού καταναλώνει πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειας της συσκευής σου. Για τον ίδιο λόγο μπορείς να απενεργοποιήσεις την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού που υπάρχει στο μενού Ρυθμίσεις > Ταπετσαρίες και φωτισμός και να την προσαρμόσεις χειροκίνητα.

Άλλη μία έξυπνη ρύθμιση είναι να ρυθμίσεις σωστά τις ειδοποιήσεις σου. Μέσα από το ειδικό μενού στις Ρυθμίσεις > Κέντρο γνωστοποιήσεων, απενεργοποίησε τις εφαρμογές που δεν θέλεις να λαμβάνεις τις ειδοποιήσεις τους.

Το Spotlight είναι η λειτουργία αναζήτησης που έχει το iPhone και αν ρυθμιστεί σωστά (βγάζοντας δηλαδή τα μέρη στα οποία δεν θέλεiw να ψάχνει) τότε σώζει ακόμα λίγο την αυτονομία της συσκευής σου. Βρες το στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Αναζήτηση με Spotlight.

Η κίνηση και ειδικά εφέ του νέου iOS 7 μπορεί να φαίνονται ωραία και εντυπωσιακά αλλά δεν παύουννα “τρώνε” την μπαταρία της συσκευής σου. Πήγαινε στο Γενικά > Προσβασιμότητα > Μείωση κίνησης και επιλέγοντας on το τηλέφωνο σου γίνεται λίγο πιο βαρετό (απενεργοποίηση εφέ), όμως βελτιώνεται κατά πολύ η μπαταρία της συσκευής.

Το iPhone σου αποθηκεύει τα σημεία που επισκέπτεσαι πιο συχνά για να σου δίνει σχετικές πληροφορίες που για την ώρα δεν υποστηρίζονται στην Ελλάδα! Πήγαινε στο Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας > Υπηρεσίες συστήματος και απενεργοποίησε τις ενεργές επιλογές ενώ στο μενού Συχνές Τοποθεσίες επέλεξε “όχι”.

Απενεργοποίησε τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Πήγαινε στο Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο ή κάνε διπλό κλικ στο home button και σείρε τις εφαρμογές που δεν θέλεις προς τα πάνω.

Άλλη μια επιλογή είναι να ρυθμίσεις την περιοδικότητα που λαμβάνεις και συγχρονίζεις mails, επαφές και ημερολόγια. Πήγαινε στο Ρυθμίσεις > Μail,επαφές ημερολόγια > Νέα δεδομένα, απενεργοποίησε την επιλογή ώθηση και επέλεξε μετάκληση κάθε 15 λεπτά.

Οι τελευταίες δύο πολύ σημαντικές συμβουλές που σου δίνω είναι να απενεργοποιείς τα δεδομένα 3G και 4G όταν δεν τα χρειαζεσαι, αλλά και να ρυθμίσεις το χρόνο αυτόματου κλειδώματος στο ελάχιστο (1 λεπτό) για να μη μένει πολύ ώρα ανοιχτή η οθόνη όταν δεν τη χρησιμοποιείς.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και θα δεις μεγάλη διαφορά στη διάρκεια της μπαταρίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...