Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η LG παρουσιάζει τον πρώτο παγκοσμίως all-in-one υπολογιστή Chrombase στη CES 2014

Με λειτουργικό Chrome OS, διαθέτει οθόνη Full HD IPS και προσφέρει απλή και ασφαλή λειτουργία για κάθε χρήση


Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στο Λας Βέγκας, η LG Electronics (LG) θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του Chromebase, του πρώτου all-in-one υπολογιστή που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Google Chrome


Το LG Chromebase (μοντέλο 22CV241) αξιοποιεί τις δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος Chrome προκειμένου να προσφέρει στο χρήστη μια ταχύτατη, απλή και προσιτή εμπειρία computing. Εκτός από το μοναδικό OS, την οθόνη Full HD IPS 21.5’’ και μια σειρά προηγμένα χαρακτηριστικά, το πρωτοποριακό αυτό desktop έχει σχεδιαστεί με τρόπο που βοηθά και στην εξοικονόμηση χώρου.

Απλό κι εύχρηστο OS

Το LG Chromebase βασίζεται σε μια απλή αλλά ισχυρή αρχιτεκτονική, ενώ διαθέτει πολλές εκπληκτικές εφαρμογές της Google. Μπορεί να λειτουργεί ως gateway προς το Chrome Web Store με τις δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές, πολλές από τις οποίες μπορούν να τρέχουν είτε χωρίς σύνδεση (offline), είτε με σύνδεση στο διαδίκτυο (online). Επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν emails και αρχεία κειμένου, να διαβάζουν ειδήσεις και ebooks, να επεξεργάζονται αρχεία video και φωτογραφίες και να ψυχαγωγούνται παίζοντας τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Πρόκειται για μια μικρών διαστάσεων πλατφόρμα η οποία αποτελεί την ιδανική συσκευή για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιεί εφαρμογές της Google, όπως οι Gmail, Drive, Search, Maps, YouTube, Play ή Google+ Hangouts, χωρίς την παραμικρή δυσκολία. Το LG Chromebase διαθέτει, επίσης, ενσωματωμένο λογισμικό ασφαλείας, ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά τις πληροφορίες του χρήστη σε διάφορα επίπεδα. Επιπλέον, χάρη στη λειτουργία αυτόματων ενημερώσεων, το Chrome OS μειώνει δραστικά την ανάγκη χειροκίνητης επέμβασης από την πλευρά των χρηστών.

«Απλός και εύκολος ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από τον καθένα, ο βραβευμένος υπολογιστής LG Chromebase συνδυάζει με επιτυχία την απλότητα, την υπολογιστική δύναμη και τον κομψό σχεδιασμό,» ανέφερε ο κ. Hyoung-sei Park, Eπικεφαλής στο τμήμα IT Business της LG Electronics. «Το LG Chromebase δείχνει το μέλλον των επιτραπέζιων υπολογιστών, με μια υλοποίηση που θα την δούμε να υιοθετείται μαζικά όχι μόνο από τους οικιακούς χρήστες, αλλά ιδιαίτερα σε σχολεία, ξενοδοχεία, κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και άλλους επαγγελματικούς χώρους».

Πάνελ IPS Full HD και πολλά ακόμη

Η τοποθέτηση ποιοτικού hardware σε ένα μικροσκοπικό κουτί υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη και την απλότητα του λειτουργικού Chrome. Ιδανικός τόσο για προσωπική, όσο και επαγγελματική χρήση, ο πολυδιάστατος all-in-one υπολογιστής της LG διαθέτει οθόνη Full HD 21.5 ιντσών, και πάνελ τεχνολογίας IPS με ανάλυση (1920 x 1080) που εγγυάται ακρίβεια στην αναπαραγωγή της χρωματικής παλέτας, εντυπωσιακό λόγο αντίθεσης και –πολύ μεγάλη- γωνία θέασης 178 μοιρών. Η ισχύς της τέταρτης γενιάς επεξεργαστή της Intel® επιτρέπει στον LG Chromebase να υποστηρίζει χωρίς πρόβλημα εφαρμογές web, παιχνίδια και απαιτητικά γραφικά, ενώ η ενσωματωμένη webcam 1.3 ΜΡ και το μικρόφωνο διευκολύνουν την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων. Τέλος, χάρη στα δύο ενσωματωμένα ηχεία των 5W ο LG Chromebase προσφέρει καθαρό και δυνατό ήχο υψηλής ποιότητας.

«Το LG Chromebase είναι μια εξαιρετική καινούρια πρόταση που καταφέρνει να διευρύνει τις επιλογές ενός υποψήφιου αγοραστή ο οποίος θέλει ένα γρήγορο, απλό και ασφαλή υπολογιστή για το σπίτι, το σχολείο ή το γραφείο του,» σημείωσε ο κ. Caesar Sengupta, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Product Management της Google. «Η LG Electronics κατασκευάζει εξαιρετικές συσκευές που καταφέρνουν να κερδίσουν την αγάπη των καταναλωτών, και γι’ αυτό την καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στην οικογένεια Chrome».

Κύρια Τεχνικά Χαρακτηριστικά
- Επεξεργαστής: Intel® Celeron® CPU
- Λειτουργικό Σύστημα: Chrome OS
- Οθόνη: 21.5 ιντσών, Full HD (1920 x 1080) IPS
- Μνήμη: 2 GB
- Αποθηκευτικός χώρος: 16GB iSSD
- Είσοδοι: HDMI-in, USB 2.0 x 3, USB 3.0 x 1, LAN
- Αξεσουάρ: Πληκτρολόγιο, ποντίκι, σύστημα οργάνωσης καλωδίων
- Webcam: 1.3 M 720 HD

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...