Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σαρώνει τις αγορές το PlayStation 4 – Πάνω από δύο εκατομμύρια οι πωλήσεις του


Αν παλιότερα παρακολουθούσαμε μια συζήτηση για κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, θα βλέπαμε αρκετές διαφορετικές απόψεις για το ποιο μοντέλο είναι το καλύτερο. Η κάθε κονσόλα είχε τα δικά της θετικά χαρακτηριστικά αλλά και τους δικούς της θερμούς υποστηρικτές. Από το κλασσικό PlayStation, μέχρι το X-Box, το Nitendo αλλά και τον υπολογιστή. Τα τελευταία χρόνια, η ποικιλία αυτή περιορίστηκε στο δίπολο PlayStation - Χ-Box καθώς τα υπόλοιπα μοντέλα άρχισαν να χάνουν έδαφος στις προτιμήσεις των gamers. Φαίνεται όμως πως λογικά, ακόμα και το X-Box που τόσο καιρό ανταγωνιζόταν τη κονσόλα της Sony, εγκαταλείπει τη μάχη.


Από τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας του PlayStation 4, έγινε αντιληπτό ότι το νέο μοντέλο της Sony θα σπάσει τα ταμεία. Οι πωλήσεις σε Η.Π.Α και Καναδά ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, αφού άνθρωποι έμειναν εκτός σπιτιού για μέρες, ώστε να εξασφαλίσουν μια καλή θέση στην ουρά. Προφανώς, ο σάλος που δημιουργήθηκε με τη κυκλοφορία του ακόμα δεν έχει σταματήσει. Οι χιλιάδες καθημερινές πωλήσεις της καινούργιας κονσόλας, οδήγησαν την Sony στο σημείο να «τουιτάρει» πως παραπάνω από 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι την αγόρασαν.

Ο αριθμός που ανακοίνωσε η Sony αφορά τις πωλήσεις στις Η.Π.Α, την Ευρώπη αλλά και κάποιες χώρες της Ασίας. Ωστόσο, η γνωστή εταιρία έχει αρκετά ακόμα να περιμένει από τη νέα της κονσόλα, καθώς το PlayStation 4 δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε όλες τις αγορές της υδρογείου. Για την ακρίβεια κυκλοφορεί μόνο σε 32 χώρες, ενώ από αυτές λείπουν πολύ σημαντικές αγορές όπως αυτή της Ιαπωνίας.

Στην Ελλάδα το PlayStation 4 θα ξεκινήσει να πωλείται στις 13 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία έχει ως πρώτο στόχο την πώληση 3 εκατομμυρίων PS4 έως στο τέλος της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εν συνεχεία θέτει το πήχη ακόμη ψηλότερα, βάζοντας στόχο τα 5 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι τα τέλη του Μάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...