Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Tweetera: Το νέο Twitter είναι ελληνικό και κατακτά τους χρήστες του διαδικτύου


Ο Αλέξανδρος και ο Θανάσης είναι απόφοιτοι τεχνολογικών σχολών που γνωρίστηκαν πριν από ενάμιση χρόνο στο Twitter. Έγιναν φίλοι και αποφάσισαν να πάνε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που τους ένωσε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν έξυπνα το προφίλ τους, πέρα από τη συμβατική φόρμα που προσφέρει η βασική εφαρμογή.


Έτσι γεννήθηκε το Tweetera, μια διαδικτυακή εφαρμογή που απευθύνεται αποκλειστικά σε χρήστες του Twitter. Μέσα από την εφαρμογή μπορεί ο καθένας ανά πάσα στιγμή να βάλει σε λίστες δέκα αγαπημένα του tweets τα οποία, είτε έχουν γραφτεί από τον ίδιο, είτε από κάποιον follower του οποιαδήποτε στιγμή.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε χρήστης μπορεί να έχει γρήγορη πρόσβαση σε tweets, που του άρεσαν και θέλησε να μη χαθούν στην πληθώρα των πληροφοριών που ανταλλάσσονται καθημερινά σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο.


Επιπλέον, κάθε χρήστης μπορεί να φτιάχνει λίστες με τους αγαπημένους του followers προτείνοντας και στους υπόλοιπους να τους ακολουθήσουν. Κάθε λίστα είναι θεματική με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να δημιουργεί λίστες ανάλογα με την επικαιρότητα ή τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Το «Tweetera.net» είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς ο κάθε χρήστης του Twitter έχει τη δυνατότητα να αρχειοθετεί αυτά που θεωρεί ως αγαπημένα του tweets κι όχι βάση των κοινοποιήσεων που έλαβε. Μπορεί, δηλαδή, να επιλέξει ό,τι ο ίδιος θεωρεί πως τον εκφράζει και να το γνωστοποιήσει στους followers του, τονίζουν, οι δυο δημιουργοί προσθέτοντας πως «είναι σαν κάθε χρήστης να μπορεί να δημιουργήσει ένα μικρό "βιογραφικό" του λογαριασμού του στο Twitter και όλα αυτά, φυσικά, δωρεάν».

Τελευταία προσθήκη στο tweetera.net είναι τα «φρέσκα αυγά», ένα είδος βραβείου για το αγαπημένο tweet της ημέρας. Ο χρήστης μπορεί να δώσει από ένα αυγό την ημέρα στο tweet που κρίνει ως το καλύτερο του τελευταίου 24ωρου καθώς επίσης και να ενημερώσει τους υπόλοιπους twitters για την ενέργεια του αυτή.

Απήχηση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το macingreek, η μέχρι τώρα αποδοχή του στην Ελλάδα ξεπερνάει τις αρχικές προσδοκίες των δημιουργών, αφού οι χρήστες έχουν αγαπήσει το tweetera.net και πολλοί από αυτούς το έχουν βάλει στην καθημερινότητα τους.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί αρχές του Αυγούστου και μέχρι σήμερα μετρά κοντά στις 40.000 επισκέψεις, ενώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν αισίως φτάσει τους 2.500. Στόχος των δημιουργών είναι η εφαρμογή να αρχίσει να χρησιμοποιείται και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα απευθύνεται σε λογαριασμούς εταιρειών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...