Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

LG: Tεχνολογία fitness με τη CES 2014 το Lifeband Touch και τα ακουστικά Heart Rate

Το Lifeband και τα ακουστικά παρακολούθησης καρδιακής λειτουργίας αποτελούν τα πρώτα προϊόντα της LG που μπορούν να φορεθούν από το χρήστη


 LG Electronics (LG) προχώρησε στα αποκαλυπτήρια δύο νέων προϊόντων, του LG Lifeband Touch και των ακουστικών LG Heart Rate, τα οποία σηματοδοτούν την είσοδο της κορεατικής εταιρείας στην αγορά της τεχνολογίας του fitness. Πρόκειται για δυο προϊόντα που μπορούν να φορεθούν πολύ εύκολα, όπως ένα ρολόι χειρός ή ένα ζευγάρι ακουστικά in-ear, ώστε ο χρήστης να παρακολουθεί χωρίς κόπο συγκεκριμένες παραμέτρους της υγείας του. Τα δύο καινοτόμα προϊόντα, τα οποία διακρίνονται για τον άνετο σχεδιασμό και τη δυνατότητα επικοινωνίας με άλλες συσκευές, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2014 στο Λας Βέγκας.

Το Lifeband Touch είναι μια έξυπνη συσκευή παρακολούθησης συγκεκριμένων παραμέτρων της σωματικής λειτουργίας (smart activity tracker) η οποία μπορεί να συνεργάζεται και με άλλες αντίστοιχες συσκευές, όπως ένα monitor καρδιακής λειτουργίας ή ένα smartphone, ενώ τα καινοτόμα ακουστικά παρακολούθησης των καρδιακών παλμών επιτρέπουν στο χρήστη να παρακολουθεί το ρυθμό της καρδιάς του κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος γυμναστικής. Οι δύο συσκευές έχουν στόχο να βοηθήσουν το χρήστη να αποκτήσει καλύτερο έλεγχο της υγείας του. Το Lifeband Touch και τα ακουστικά παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ενιαίο οικοσύστημα wearable συσκευών. Μπορούν επίσης να συνδέονται με smartphones (Android και iOS), ώστε να μεταφέρουν δεδομένα στην εύχρηστη εφαρμογή LG Fitness, ή σε μια σειρά άλλων αντίστοιχων apps, όπως το MyFitnessPal, το Runkeeper ή το MapMyFitness.

Το Lifeband Touch έχει σχεδιαστεί με έμφαση στη συμμετρία και την ευλυγισία, ώστε να εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και υψηλή αισθητική σε σχέση με άλλες αντίστοιχες συσκευές καρπού. Διαθέτει οθόνη OLED με τεχνολογία αφής και ενδείξεις χρόνου, βιομετρικών μεγεθών, εισερχομένων κλήσεων, ρυθμίσεις για αναπαραγωγή μουσικής, ενσωματωμένο μετρητή επιτάχυνσης σε τρεις άξονες και αλτίμετρο, ενώ μπορεί να καταγράφει με ακρίβεια βασικές παραμέτρους όπως η απόσταση που έχει διανύσει ένας δρομέας, η ταχύτητα, ο αριθμός των βημάτων, οι θερμίδες που έχει καταναλώσει και ο συνολικός ρυθμός του τρεξίματος. Όλες αυτές τις πληροφορίες ο χρήστης μπορεί να τις έχει στη διάθεση του, περνώντας κατά μήκος της οθόνη OLED το δάχτυλό του. Πρόκειται για μια ελαφριά και εύχρηστη συσκευή, η οποία διαθέτει ενσωματωμένο μηχανισμό ανίχνευσης κίνησης που ενεργοποιεί αυτόματα την οθόνη μόλις ο χρήστης στρέψει τον καρπό του χεριού του. Το Lifeband Touch μπορεί να συνδέεται μέσω Bluetooth με συσκευές τύπου smartphone ή να λαμβάνει data από άλλες συσκευές όπως τα Heart Rate Earphones.

Τα ειδικά ακουστικά της LG για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού (Heart Rate Earphones) διαθέτουν τη μοναδική τεχνολογία PerformTek® η οποία μετρά τη ροή του αίματος στο εσωτερικό μέρος του αυτιού προκειμένου να υπολογίζει με ακρίβεια βιομετρικά μεγέθη, όπως ο καρδιακός ρυθμός και η κατανάλωση οξυγόνου στο αίμα (VO2 max). Η τεχνολογία PerformTek® εξασφαλίζει ακριβείς μετρήσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίπονης φυσικής δραστηριότητας, ενώ ο ειδικός σχεδιασμός των ακουστικών καθιστά τα Heart Rate Earphones πιο άνετα από οποιαδήποτε άλλη συσκευή παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας. Τέλος, ένα ειδικό clip-on εξασφαλίζει συνδεσιμότητα Bluetooth, δίνοντας στα ακουστικά τη δυνατότητα να στέλνουν δεδομένα στο Lifeband Touch ή σε κάποιο smartphone χωρίς την παραμικρή δυσκολία.

«Θελήσαμε να παρουσιάσουμε προϊόντα fitness τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να φοράει όσο ώρα εκτελεί το πρόγραμμά του, καταλήγοντας σε δύο εντελώς νέες προτάσεις που διακρίνονται για τον εξαιρετικό σχεδιασμό, την άνεση και την εύκολη λειτουργία τους,» δήλωσε ο κ. Jim Clayton, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο τμήμα New Business της LG Home Entertainment Company. «Αυτό που καθιστά τα συγκεκριμένα προϊόντα μοναδικά, είναι το ότι δεν σχεδιάστηκαν μόνο για το γυμναστήριο, αλλά και για καθημερινή χρήση στο γραφείο ή το σπίτι. Με το Lifeband Touch, ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που δέχθηκε στο smartphone του, ενώ με τα ακουστικά Heart Rate Earphones μπορεί να απολαμβάνει την αγαπημένη του μουσική όταν δεν τα χρησιμοποιεί στο γυμναστήριο για την παρακολούθηση της καρδιακής του λειτουργίας. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από δυο απλές συσκευές fitness».

Η διάθεση του Lifeband Touch και των Heart Rate Earphones θα ξεκινήσει από την αγορά των ΗΠΑ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...