Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πιο προσιτά αδιάβροχα smartphones σχεδιάζει η Sony

Παράλληλα διευρύνει το portfolio της με συσκευές όπως το Xpreria Z1 Compact, το οποίο έχει για προίκα την κάμερα με τον αισθητήρα των 20,7 MPixels


Θέλοντας να διατηρήσει το προβάδισμα στη δημιουργία φορητών συσκευών που αντέχουν στην επαφή με το νερό, αλλά και να μεταφέρει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά και τεχνογνωσία από την υψηλή κατηγορία στα μεσαία στρώματα τιμών, η Sony λέγεται πως σχεδιάζει να διευρύνει μέσα στο 2014 τη λίστα με τα αδιάβροχα smartphones.


Σε μια περίοδο σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, μετά την ανακοίνωση απόσυρσής της από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και με τους τίτλους τέλους για τα Vaio να πέφτουν τους επόμενους μήνες, η Sony στρέφει ακόμα περισσότερο την προσοχή της στην αγορά των φορητών συσκευών. Εξάλλου, η απόφαση απόσυρσης από τη ζημιογόνο -όπως είχε εξελιχθεί- αγορά των υπολογιστών υπολογίζεται ότι θα απελευθερώσει σημαντικούς πόρους για την προώθηση smartphones και tablets.

Τα τελευταία έχουν εξάλλου αποσπάσει μεγάλο κομμάτι από την πίτα που άλλοτε ανήκε στα ultrabooks. Και δεν θα πρέπει ίσως να αποκλειστεί η περίπτωση, κάποια Vaio όπως το υβριδικό Tap 11, με το αποσπώμενο πληκτρολόγιο και την ενιαία σχεδιαστική γραμμή με τα Xperia Ζ, να συνεχίσει να υπάρχει στο portfolio των προϊόντων της. Μια εξέλιξη που άπτεται βέβαια και των φημολογούμενων προθέσεών της να διευρύνει το οικοσύστημα των φορητών συσκευών της προς την κατεύθυνση των Windows, καθώς κάποιοι μέσα στη Sony συζητιέται πως δεν βλέπουν με καλό μάτι την εξάρτηση από το Android της Google -σε μια περίοδο που φουντώνει όλο και περισσότερο η γενικότερη συζήτηση για dual-boot συσκευές.

Το Xpreria Z1 Compact


Παράλληλα με όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο πως στη Sony Mobile έχουν στόχο να διευρύνουν τη γκάμα των διαθέσιμων επιλογών, με συσκευές όπως το Xpreria Z1 Compact. Ενα smartphone με τα χαρακτηριστικά του κορυφαίου -για την ώρα- Z1, αλλά μικρότερη οθόνη (σε ίντσες και ανάλυση) και φυσιολογικά -λόγω μικρότερου πλαισίου- χαμηλότερης χωρητικότητας μπαταρία (2.300 mAh).

Το Xpreria Z1 Compact έχει για προίκα την κάμερα με τον αισθητήρα των 20,7 MPixels. Το πάνελ των 4,3 ιντσών (ανάλυσης 720x1280p) υποστηρίζεται από τις τεχνολογίες Triluminos display και X-Reality Engine. Επίσης, φοράει τον ίδιο τετραπύρηνο επεξεργαστή (Snapdragon 800) με το μεγαλύτερο αδελφάκι του και είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη -όπως όλα τα μοντέλα της κορυφαίας σειράς Z.

Σε ποιους, λοιπόν, απευθύνεται η Sony με ένα smartphone που λες και βγήκε από κάποια διαβολική μηχανή συρρίκνωσης. Μα, σε όλους εκείνους που επιμένουν να χαρακτηρίζουν “παντόφλες” τις συσκευές στις 5 ίντσες και πάνω (όπως το επερχόμενο Z2), αλλά επιζητούν κορυφαία χαρακτηριστικά και επιδόσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...